Φαβορί για τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη ο Ιμάμογλου – ΒΙΝΤΕΟ

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 31.3.2024 61 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν τους δημάρχους τους, με το «διαμάντι του στέμματος» να μην είναι άλλο από την Κωνσταντινούπολη, όπου ο εκλεκτός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, αναμετράται με τον ισχυρό -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Sonar, η οποία έχει να επιδείξει στο ενεργητικό της την επιτυχή πρόβλεψη του αποτελέσματος των εκλογών του 2023, ο Ιμάμογλου πάει την Κυριακή στις κάλπες με ένα αρκετά ασφαλές προβάδισμα.

Συγκεντρώνει 47,3% έναντι 40,4% για τον Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος είχε διατελέσει πρώην υπουργός Περιβάλλοντος του Ερντογάν χωρίς ωστόσο να είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο.

Εξάλλου, δημοσκόπηση, πριν από λίγες ημέρες, της εταιρείας Metropoll προέβλεπε και αυτή άνετο προβάδισμα για τον Ιμάμογλου με διαφορά 10 μονάδων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Οζέρ Σεντάρ, σχολίαζε πως «την πρώτη μας έρευνα την είχαμε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο όπου είχαν γίνει γνωστές οι δυο υποψηφιότητες, του Εκρέμ Ιμάμογλου και του Μουράτ Κουρούμ. Τότε είχαμε βρει διαφορά 15 μονάδων υπέρ του Ιμάμογλου. Τον Ιανουάριο η διαφορά των δυο υποψηφίων δημάρχων μειώθηκε στις 4 μονάδες. Στην έρευνα που ξεκινήσαμε από την 1η Μαρτίου διαπιστώσαμε όμως πως η διαφορά υπέρ του Ιμάμογλου μεγαλώνει και πάλι και από τις 3-4 μονάδες αυξήθηκε στις 9 μονάδες και με την αναγωγή φτάνουμε στις 10 μονάδες διαφορά».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use