Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Αυλαία για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ρίχνει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η αυλαία της πολύμηνης όσο και ταραχώδους διαδικασίας με πάνω από 100 συνεδριάσεις έπεσε μετά από την ολοκλήρωση της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια, ο οποίος επί πέντε συνεδριάσεις έδινε μάχη για να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και δεν έχει καμία ποινική ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού της, αποδίδοντας ευθύνες στους γιατρούς που περιέθαλψαν την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Αμέσως μετά ακολούθησε η διάσκεψη δικαστών και ενόρκων, οι οποίοι στάθμισαν και αξιολόγησαν όσα στοιχεία εισέφεραν στην αποδεικτική διαδικασία οι συνολικά 60 μάρτυρες (γιατροί, νοσηλευτές και εξειδικευμένοι επιστήμονες), που εξετάστηκαν τους προηγούμενους μήνες από το δικαστήριο, όπως και οι μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας ζητώντας από το δικαστήριο να μην δεχθεί «τις αντιφάσεις της κατηγορουμένης οι οποίες δεν αντέχουν στη λογική».

Ανεξάρτητα πάντως από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και την όποια ποινική μεταχείρισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει μπροστά της και μία ακόμα δίκη που αφορά στους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use