Διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου ενόψει Πάσχα: Το συγκινητικό μήνυμά του για τη μάχη του με τον καρκίνο

Διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου ενόψει Πάσχα Διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου ενόψει Πάσχα
Διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου ενόψει Πάσχα

Ενα προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου  μεταδόθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών σε εκκλησία στη Βρετανία.

Ο βασιλιάς Κάρολος  που δίνει και αυτός τη δική του μάχη με τον καρκίνο βιντεοσκόπησε το μήνυμά του στο γραφείο του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και αυτό μεταδόθηκε σήμερα στο εκκλησίασμα του καθεδρικού ναού του Γουόρτσεστερ. Ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα στον απόηχο της διάγνωσης του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον.

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου
Ο βασιλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί.

«Η λειτουργία της Κυριακής έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», είπε, μετά την ανάγνωση ενός αποσπάσματος της Βίβλου που αναφέρεται στον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του.

Είπε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έθεσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» – και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Την Κυριακή του Πάσχα ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να παραστεί στην λειτουργία, αλλά σε μια τελετή μικρότερης κλίμακας με λιγότερα άτομα.
 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use