Ξεσπά ο μαθητής που έπεσε θύμα επίθεσης στα Πατήσια – «Καλέσαμε την αστυνομία και μας είπαν “δεν ξέρουμε τι να κάνουμε”»

Ξεσπά ο μαθητής που έπεσε θύμα επίθεσης στα Πατήσια Ξεσπά ο μαθητής που έπεσε θύμα επίθεσης στα Πατήσια
Ξεσπά ο μαθητής που έπεσε θύμα επίθεσης στα Πατήσια

Μιλάει για πρώτη φορά στην τηλεοπτική κάμερα ο μαθητής, που έπεσε θύμα επίθεσης από τον 19χρονο Γεωργιανό, χθες, σε σχολείο στα Πατήσια.

Ο 18χρονος από τη Νιγηρία βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ από την επίθεση και η περιγραφή του καθηλώνει. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του δράστη, που τραυμάτισε τον μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Πρόκειται να απολογηθεί σε ανακριτή την Παρασκευή.

Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ο μαθητής περιγράφει πώς ο 19χρονος άρχισε να τον καταδιώκει μέσα στους διαδρόμους του σχολείου, μέχρι που τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι.

«Το αγόρι με χτύπησε στο κεφάλι μου. Στο κεφάλι εδώ. Το αγόρι μπήκε μέσα στην τάξη μου, με χτύπησε στο κεφάλι, εγώ άρχισα να τρέχω έξω στις σκάλες, με χτυπάει ξανά, τρέχουμε. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε. Και μετά βγάζει μαχαίρι και χτυπάει τον διευθυντή του σχολείου», λέει ο μαθητής στην εκπομπή LiveNews.

Όπως αναφέρει, την περασμένη Πέμπτη ο αδελφός του 19χρονου δράστη, που φοιτά στο ίδιο σχολείο, του είχε επιτεθεί. Μάλιστα, είχε μπει στην τάξη του για να τον πλησιάσει, με την καθηγήτρια να τον στέλνει στο γραφείο του διευθυντή.

«Στο διάλειμμα, αυτό το αγόρι, μπήκε μέσα στην τάξη, με βάρεσε, εγώ είπα στην κυρία ότι αυτό το αγόρι με χτύπησε και ο διευθυντής είπε στο αγόρι να γυρίσει σπίτι του. Μόλις τελείωσε το σχολείο εκείνη την ημέρα, αυτό το αγόρι φώναξε φίλους και τον αδελφό του να με περιμένουν έξω από το σχολείο και ο διευθυντής μου είπε να μη φύγω για το σπίτι μου. Να φωνάξει τον πατέρα μου πρώτα» περιγράφει το θύμα της επίθεσης.

Το περιστατικό, όμως, φαίνεται πως δεν ξεχάστηκε. Τα δύο αδέλφια, την επόμενη ημέρα, του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το γυμνάσιο. «Την Παρασκευή πηγαίνω στο σχολείο και αυτό το αγόρι και οι φίλοι του με περιμένουν απ’ έξω. Κι εγώ έτρεξα πίσω στο σπίτι μου. Φώναξα τον πατέρα μου που κάλεσε την αστυνομία. Κι η αστυνομία είπε “δεν ξέρω τι να κάνω τώρα“. Την Τρίτη, στις 8:30π.μ., μπαίνω στην τάξη και το αγόρι μπήκε κι αυτό μέσα, με χτυπάει, εγώ τρέχω έξω από την τάξη. Η καθηγήτρια μέσα στην τάξη του έλεγε: “Έλα! Σταμάτα! Σταμάτα!”», λέει ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία.

Με ένα σφυρί, ο 19χρονος χτύπησε στο κεφάλι τον μαθητή και αργότερα μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος μπήκε στη μέση για να προστατεύσει το παιδί.

«Είναι στο νοσοκομείο τώρα, θα βγει αύριο. Έχει ένα μεγάλο τραύμα από μεγάλο μαχαίρι. Δέκα αγόρια ήθελαν να παίξουν ξύλο με τον γιο μου», λέει ο πατέρας του μαθητή.




«Απειλεί τους μαθητές»

Οι μαθητές του σχολείου είναι ακόμα τρομοκρατημένοι. Ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα βρίσκονται σε στενή επαφή με τα παιδιά. Κάποιοι εκ των μαθητών, υποστηρίζουν ότι ο δράστης στέλνει απειλητικά μηνύματα για να σταματήσουν να δίνουν πληροφορίες.

Το Γυμνάσιο στα Πατήσια λειτούργησε κανονικά σήμερα. Πολλοί από τους γονείς συνόδευσαν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο, περίμεναν να ολοκληρωθεί η προσευχή και έμειναν να τα κοιτούν από τα κάγκελα, ώστε να βεβαιωθούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στις αίθουσες.

Τι λέει ο φύλακας του σχολείου: «20 λεπτά τον έψαχνα οι αστυνομικοί»

Στην ίδια εκπομπή του Mega μίλησε και ο φύλακας του σχολείου, ο οποίος περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση. «Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα προφανώς (σ.σ ο 19χρονος) πέρασε μαζί τους. Και αυτός, όπως ανέβαιναν τα παιδιά, πάει και βρίσκει τον Νιγηριανό και τον χτυπά στο κεφάλι. Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει “τι κάνεις εκεί;”. Πάει να τον χωρίσει και τον μαχαιρώνει. Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε. Τότε ο διευθυντής μου λέει “με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικός”», αναφέρει αρχικά ο φύλακας του σχολείου.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια: «Κατευθείαν κλείνω την πόρτα αλλά τότε ήρθε ο δράστης, με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Του λέω “φίλε δεν βγαίνει κανένας”. Αλλά εκείνος κατάφερε να φύγει. 20 λεπτά τον έψαχναν οι αστυνομικοί και όταν τον βρήκαν τους απείλησε και εκείνους με το μαχαίρι».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use