Επεισόδιο σε Γυμνάσιο μεταξύ τζογαδόρων μαθητών

Σύμφωνα με το gegonota.news, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε Γυμνάσιο του Βόλου. Δυο συνομήλικοι ενός μαθητή- από άλλο Γυμνάσιο της περιοχής- εμφανίστηκαν στο σχολείο και τον αναζητούσαν γιατί “κάρφωσε” στον πατέρα του ότι έπαιζαν τζόγο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μαθητής που απειλήθηκε από τους συνομηλίκους του, άρχισε να αφαιρεί χρήματα από το σπίτι του. Το ποσό σύμφωνα με τις πληροφορίες,  έφτασε τα 500 ευρώ, βρέθηκε σε αδιέξοδο και αναγκάστηκε να το παραδεχτεί στον πατέρα του. “Ο γονιός απευθύνθηκε στην αστυνομία για καταγγελία και καλά έκανε, γιατί το παιδί σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε αφαιρούσε τα χρήματα, αλλά το ακριβές ποσό δεν το γνωρίζω. Θεωρώ ότι έπραξαν άριστα από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων” δήλωσε στα gegonota.news o ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό.

Το σκηνικό δεν σταμάτησε στην ενημέρωση του γονιού και στην οικογενειακή διαχείριση της υπόθεσης. Οι δύο ανήλικοι “συμπαίκτες” εμφανίστηκαν σήμερα στο σχολείο και μάλιστα σε ώρα που πραγματοποιούνταν εκδήλωση κατά της βίας με παρούσα αστυνομικό. Οι δύο ανήλικοι αναζητούσαν τον μαθητή, ενώ είχαν καταγράψει απουσίες στο δικό τους σχολείο και είχαν ενημερωθεί οι γονείς τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του ο κ. Σαβελίδης, έγινε καυγάς μεταξύ των τριών και ο μαθητής που έχασε τα 500 ευρώ του πατέρα του σε ηλεκτρονικό τζόγο, κατηγορήθηκε ως “καρφί”.

Ο μαθητής που έπεσε θύμα βίας εξαφανίστηκε, κρύφτηκε και κλήθηκε η αστυνομία, αλλά  οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν τα άλλα δυο παιδιά. Βέβαια, η Δευτεροβάθμια γνωρίζει ποια είναι. “Υπάρχει μια μαρτυρία που εξετάζουμε. Παιδί μας είπε ότι βγήκε σουγιάς ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβε”, δήλωσε ο κ. Σαβελίδης. Στην αστυνομική διεύθυνση, ωστόσο, δεν έχει κατατεθεί καμία μήνυση από τους γονείς του παιδιού που απειλήθηκε, ενώ ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας θα ενημερώσει αύριο και την Εισαγγελία. “Κρίνω το περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό και ενημέρωσα το Υπουργείο Παιδείας. Ζήτησα από τους δύο διευθυντές των σχολείων να καταθέσουν τι συνέβη στην αστυνομία και στην Εισαγγελία όπου αύριο θα πάω και εγώ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέσα σε σχολείο είχαμε εκδήλωση κατά της βίας και έξω συνέβαιναν όλα αυτά τα γεγονότα.”, δήλωσε στα gegonota.news.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use