Θρηνούν οι Ρώσοι της Θεσσαλονίκης τον Αλεξέι Ναβάλνι – ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί ήταν οι Ρώσοι – και όχι μόνο – που βρέθηκαν στο μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του karfitsa.gr, για να αφήσουν ένα λουλούδι, κεριά και σημειώματα στη μνήμη του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης. Κάποιοι σημείωσαν πως η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι «σκότωσε» την ελπίδα.

«Ήταν σοκ για όλους μας, όχι μόνο εδώ αλλά γενικά σε όλο τον κόσμο. Ήταν όμως πολύ αναμενόμενο. Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν η τελευταία ελπίδα. Κρατήθηκε ζωντανός. Θα μπορούσε να πάει στην Ευρώπη και να έχει άσυλο. Θα ήταν ζωντανός τώρα. Αποφάσισε να επιστρέψει και τον σκότωσαν. Μας είχε πει να μη το βάζουμε κάτω αλλά τώρα με τον κρατικό μηχανισμό που υπάρχει δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα», ανέφερε στην ιστοσελίδα μια Ρωσίδα που ζει στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Η χώρα έχει βουλιάξει. Πιστεύω ότι οι επόμενες δεκαετίες θα είναι πολύ δύσκολες. Ο μηχανισμός είναι τόσο ισχυρός που σε πατάει. Ή φεύγεις ή δεν μιλάς. Τέλος. Είναι Βόρεια Κορέα», συμπλήρωσε.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use