Σύλληψη πρώην μέλους “Πυρήνων της Φωτιάς”: Αίτημα αναστολής της ποινής θα καταθέσουν οι δικηγόροι

Σύλληψη πρώην μέλους "Πυρήνων της Φωτιάς" Σύλληψη πρώην μέλους "Πυρήνων της Φωτιάς"

Στις 11 Φεβρουαρίου 2024, η Αθήνα έγινε μάρτυρας μίας αιφνιδιαστικής σύλληψης. Ένας 45χρονος άνδρας, με βεβαρημένο παρελθόν ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”, βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του, οι αρχές έφεραν στο φως ένα οπλοστάσιο: ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 50 φυσίγγια. Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 45χρονος, σε μία προσπάθεια να αιτιολογηθεί, επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia, με τον οποίο φέρεται να είχε συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, ομολόγησε πως γνώριζε τον παράνομο χαρακτήρα της κατοχής όπλων και δεν επιθυμούσε να τους δώσει συνέχεια.

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εστιάζει στους λόγους που ώθησαν τον άνδρα στην απόκτηση των όπλων, αλλά και σε τυχόν διασυνδέσεις του με άλλα πρόσωπα ή οργανώσεις.

Η σύλληψη φέρνει στο προσκήνιο καίρια ζητήματα, όπως η επανένταξη πρώην μελών τρομοκρατικών οργανώσεων στην κοινωνία, αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.





Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use