Βικτόρια Χίσλοπ: Στην Αγγλία μιλάμε ελληνικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Μιλώντας άπταιστα ελληνικά, η Βικτόρια Χίσλοπ περιέγραψε τους λόγους που ήθελε διακαώς να μάθει την ελληνική γλώσσα, αλλά και την εμπειρία της στην εκμάθησή της. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα, «πολλές λέξεις που έχουμε στα αγγλικά προέρχονται από τα ελληνικά. Στην Αγγλία μιλάμε ελληνικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε».

«Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική – το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου»! Αυτούς του στίχους από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη επέλεξε η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου να συμπεριλάβει στην πρόσκληση της εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, φιλέλληνες, παράγοντες της ελληνικής και κυπριακής Διασποράς αλλά και μαθητές από το ελληνικό σχολείο Λονδίνου συντέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή βραδιά στην πρεσβευτική κατοικία, η οποία ανέδειξε τη διαχρονική αξία και τη διεθνή απήχηση της ελληνικής γλώσσας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας καθώς βρίσκεται στο Λονδίνο για επίσημη επίσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NEWSIT.GR

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use