Ξεκινούν πολύωρους αποκλεισμούς στις Εθνικές

Αγρότες από όλη την Ελλάδα δηλώνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν την στάση τους με νέους αποκλεισμούς των εθνικών οδών από αύριο, Τετάρτη. Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Πάνος Γαρουφαλιάς, οι αγρότες που βρίσκονται στον Πλατύκαμπο της Λάρισας συμφώνησαν αύριο στις 17:00 μπλόκα σε Πλατύκαμπο (ΠΑΘΕ), Καρδίτσα (Ε 65) και Στεφανοβίκειο (παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου) καθώς επίσης και τελωνεία για τα μεγάλα οχήματα που κάνουν εισαγωγές τροφίμων.

Παράλληλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν στην Αθήνα από την επόμενη εβδομάδα αφού δώσουν πρώτα χρόνο στην κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή ώστε να υπάρξουν συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Σκληρή στάση κρατούν και οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά που προχώρησαν και σήμερα λίγο μετά τις 6 στον συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στον κόμβο της Πορταριάς. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι μελισσοκόμοι οι οποίοι όλοι μαζί κράτησαν για δύο ώρες κλειστή την εθνική δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και εκείνοι από αύριο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Χρήστο Νικολαϊδη το κλίμα είναι θερμό και αγωνιστικό και αναμένεται αύριο να προχωρήσουν σε κλείσιμο των εθνικών ενώ σε δεύτερη φάση είναι και εκείνοι αποφασισμένοι να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

Στο δρόμο παραμένουν για ακόμα ένα βράδυ και οι αγρότες στο Αίγιο οι οποίοι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Στρατουλάκο ετοιμάζονται να στήσουν τρία νέα μπλόκα αύριο. Συγκεκριμένα, αναμένεται να κλείσουν την Πατρών – Πύργου αγρότες που δεν είχαν βγει μέχρι σήμερα στους δρόμους, την Πατρών – Τριπόλεως ενώ επιθυμούν και το κλείσιμο της Πατρών- Αθηνών με απώτερο στόχο να μπουν τα τρακτέρ στο κέντρο της Πάτρας μέχρι την Παρασκευή πιο μαζικά.

Ωστόσο και για τους αγρότες του Αίγιο διαμηνύουν πως τα τρακτέρ τους είναι στραμμένα στην Αθήνα.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use