Η κυβέρνηση μέσω του κ. Μαρινάκη ξεκαθαρίζει στους αγρότες: «Αυτά είναι τα μέτρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Α. Σρόιτερ, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μπορεί να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Έχοντας απαντήσει και στα ζητήματα αρωγής και στα ζητήματα ρεύματος και πολλά άλλα πέραν της έκπτωσης 10% για τους κρίσιμους μήνες, και σε θέματα διακανονισμού του ρεύματος, για την απαγόρευση διακοπής για τη Θεσσαλία και όλα τα υπόλοιπα χρόνια, οφείλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια σε σχέση με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τα αιτήματα των αγροτών».

«Αυτά είναι τα μέτρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Αυτό μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημόσια οικονομικά, τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση επιτρέψει στους αγρότες να κλείσουν την Εθνική Οδό, απάντησε:

«Με δεδομένα όσα εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και όλα όσα εξαγγέλθηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς τις τελευταίες μέρες, θεωρώ ότι δεν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο. […] Σε σχέση με ό,τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες, έχουμε ένα γενναίο πακέτο στήριξης. Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από τον διάλογο και μέσα από την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων θα εκτονωθεί η κατάσταση και, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε και τη μεγάλη εικόνα, που είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών και αυτό είναι μία πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε, πάντως, πως «είναι καθήκον της κυβέρνησης να προστατέψει τα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use