Ανατριχίλα: Ναρκωτικό μεταμορφώνει τους χρήστες σε “ζόμπι” – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Για ένα νέο ναρκωτικό-“ζόμπι” που εμπεριέχει θραύσματα ανθρωπίνων οστών, προειδοποιεί η ιατρική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη προκαλέσει δεκάδες θανάτους στη Σιέρα Λεόνε, την πάμφτωχη χώρα της δυτικής Αφρικής.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο και εθιστικό ναρκωτικό, το οποίο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οδηγεί τους ναρκέμπορους στη σύληση τάφων για να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση, αρπάζοντας τα οστά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη πληροφορίες της Daily Star, το “Kush” είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό που παρασκευάζεται από τοξικές χημικές ουσίες, βότανα, κάνναβη, απολυμαντικά και θραύσματα ανθρώπινων οστών.

Τα ακριβή του συστατικά μπορεί να διαφέρουν ανά παρτίδα, ωστόσο χρησιμοποιούνται συχνά και θανατηφόρα οπιοειδή όπως η φεντανύλη. Πρόκειται για ένα συνθετικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Λαμβάνοντας το ναρκωτικό, ο χρήστης αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν “ζόμπι”. Οι εικόνες δείχνουν νέους και νέες να κάθονται κάτω στο δρόμο με σκυμμένο το κεφάλι να γελούν και μερικές φορές να κοιμούνται όρθιοι.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους θανάτους που σχετίζονται με το “kush”, οι εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας εκτιμούν ότι, περίπου 12 χρήστες πεθαίνουν κάθε εβδομάδα στη Σιέρα Λεόνε, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Το κόστος του, περίπου 9 ευρώ, είναι μια μικρή περιουσία σε μια χώρα με μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω από 465 ευρώ ετησίως.

Το συνθετικό ναρκωτικό εμφανίστηκε πριν από έξι χρόνια στη χώρα της δυτικής Αφρικής και ο τρόπος παρασκευής του είναι αρκετά πρόχειρος.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, παρασκευάζεται και διανέμεται από εγκληματικές συμμορίες.

Πρόκειται για ένα ναρκωτικό, «ένας συνδυασμός διαφόρων χημικών ουσιών και φυτών που μιμούνται την ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) που εμπεριέχει η κάνναβη», δήλωσε ο Αμπτνούλ Σεκού Κάργκμπο, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την «Daily Star», ιατρικός εμπειρογνώμονας αποκάλυψε ότι τα θραύσματα ανθρωπίνων οστών περιέχουν ίχνη θείου, τα οποία ενισχύουν την επίδραση του ναρκωτικού – και για το λόγο αυτό οι ντόπιοι έχουν επιδοθεί στη σύληση «χιλιάδων τάφων».

 

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use