Αιματηρή επίθεση: Στους 7 οι νεκροί σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά – Σύγχυση με τον δράστη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Γερμανικές Αρχές μετά την αιματηρή επίθεση σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο – Κανείς δεν ξέρει αν ο δράστης ζει ή αυτοκτόνησε.
Εκκλησία Ιεχωβά Γερμανία νεκροί Εκκλησία Ιεχωβά Γερμανία νεκροί

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Γερμανικές Αρχές μετά την αιματηρή επίθεση σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο – Κανείς δεν ξέρει αν ο δράστης ζει ή αυτοκτόνησε.

Τουλάχιστον επτά πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου χθες Πέμπτη το βράδυ σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο στη Γερμανία. Η αστυνομία έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» και προειδοποίησε τους πολίτες για «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, η αστυνομία χαρακτηρίζει για την ώρα την κατάσταση «απρόβλεπτη» και, μέσω ειδικής εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο. «Αναζητείστε αμέσως καταφύγιο σε κτίριο. Χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο μόνο σε έκτακτη ανάγκη, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές», προέτρεπε μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος νεκρός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, σε απόσταση από τους άλλους έξι νεκρούς. Όλοι έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη.

«Οι αναφορές από το Άλστερντορφ απόψε συγκλονίζουν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση των κινήτρων. Παρακαλώ, δώστε προσοχή στις οδηγίες της αστυνομίας του Αμβούργου», ανέφερε μέσω Twitter ο δήμαρχος της χανσεατικής πόλης Πέτερ Τσέντσερ.

Διαβάστε Επίσης

Τρόμος στη Λαμία: Ανήλικοι μαθητές άρπαξαν την τσάντα ηλικιωμένης

Τέμπη: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Άγρια καταδίωξη στην Χαλκίδα από την ΔΙΑΣ: Αυτοπυροβολήθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Τέμπη-Πάτρα: Περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use