O Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό είχε ψυχιατρικά προβλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα. Σύμφωνα με την εκπομπή «LiveNews», ο Νορβηγός ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ήρθε στη χώρα μας πριν από 9 χρόνια για τουρισμό και τελικά αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πώς ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να εργάζεται, τους απάντησε ότι έπαιρνε κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος, καθώς είχε νοσηλευθεί παλαιότερα λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.

Δικογραφία: Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use