Σε φυλακές στην ρωσική Αρκτική ο Αλεξέι Ναβάλνι

Φυλακές στην ρωσική ΑρκτικήAP/The Russian Federal Penitentiary Service

Οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνθήκες κράτησης του μεγάλου πολιτικού αντιπάλου του Βλαντίμιρ Πούτιν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την βαθιά ανησυχία τους για την συνθήκες κράτησης του Αλεξέι Ναβάλνι μετά την αποκάλυψη ότι ο σκληρός επικριτής του Κρεμλίνου βρίσκεται σε φυλακή στην ρωσική Αρκτική.

Σημειώνεται ότι τα ίχνη του Ναβάλνι είχαν χαθεί εδώ και τρεις εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει ψηφιακό σύστημα ανταπόκρισης σε αυτές τις ρωσικές φυλακές, δεν υπάρχει ίντερνετ, επομένως είναι εξαιρετικά αδύνατον να επικοινωνήσει κάποιος μαζί του. Είναι ξεκάθαρο ότι τον έστειλαν εκεί για να τον απομονώσουν. Να μην έχει καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο» δήλωσε η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμούς.

Ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν και ακτιβιστής, έχει καταδικαστεί από την ρωσική δικαιοσύνη σε 19 χρόνια κάθειρξη για «εξτρεμισμό».

Η Δύση καλεί την Μόσχα να αφήσει ελεύθερο τον Αλεξέι Ναβάλνι και να πάψει να χτυπάει τις αντιπολιτευόμενες φωνές. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ρωσικές αρχές απήγγειλαν νέες κατηγορίες για «βανδαλισμό» εναντίον του Ναβάλνι, ο οποίος αν κριθεί ένοχος θα δει την ποινή του να αυξάνεται κατά τρία χρόνια.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use