Ποιους «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από την βόμβα

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ EUROKINISI

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στου Ζωγράφου που ήταν ενεργός και λόγω αστοχίας υλικού ή λανθασμένης συνδεσμολογίας δεν εξερράγη, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της αστυνομίας . Οι ερευνητές της ΕΛ ΑΣ από χθες το μεσημέρι (18.12.23) εξετάζουν τις ομοιότητες στην συνδεσμολογία της βόμβας αλλά και τα υλικά προκειμένου να τη συγκρίνουν με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερα χτυπήματα.

Ο μηχανισμός, σύμφωνα με το newsit.gr, που βρέθηκε στου Ζωγράφου, αποτελούνταν από ζελατοδυναμίτιδα, δύο πυροκροτητές, εκρηκτική ύλη C4 που διαθέτει κυρίως ο στρατός κι είχε τοποθετηθεί μέσα σε δύο τάπερ. Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες δόθηκαν στην αντιτρομοκρατική, καθώς θεωρείται άκρως σοβαρή υπόθεση. Στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα το πρώτο στοιχείο, που θα τους ανοίξει την πόρτα των ερευνών τους προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το πιθανότερο από τα σενάρια που εξετάζουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, είναι πίσω από τους μυστηριώδεις βομβιστές να βρίσκονται «μπαχαλάκηδες», οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν τη δράση τους, ανεβαίνοντας τα πρώτα σκαλοπάτια της τρομοκρατίας. Ωστόσο, περιμένουν ανάληψη ευθύνης για να δουν, που θα κινηθούν.

Έτσι, ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και εξετάζεται για DNA και δακτυλικά αποτυπώματα. Από εκεί και πέρα ελέγχονται όλες οι κάμερες της περιοχής, προκειμένου να δουν, εάν έχουν αποτυπωθεί σε κάποιες από αυτές οι δράστες ή ύποπτα άτομα, ενώ και από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας ελέγχονται στίγματα τηλεφώνων, που μπορεί να προδώσουν άτομα που να εμπλέκονται με την τοποθέτηση της βόμβας.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use