Στην Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου

Στην Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου Στην Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου

Στην Αθήνα αναμένεται να διεξαχθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά συζητείται η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει στην Αθήνα αντί για την Θεσσαλονίκη.

Η άφιξη του Τούρκου προέδρου και της πολυπληθούς τουρκικής αποστολής με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον Τούρκο πρόεδρο δίνει το στίγμα της σημασίας που αποδίδεται πλέον στις διμερείς σχέσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Hakan Fidan.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή βούλησή τους να διατηρηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Recep Tayyip Erdogan συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Συζήτησαν επίσης για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης:  Σαρώνει την Ευρώπη η κακοκαιρία Boris ΒΙΝΤΕΟ