Φάμελλος: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο όπως είπαμε εξαρχής

Φάμελλος: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο όπως είπαμε εξαρχής Φάμελλος: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο όπως είπαμε εξαρχής

Στις καταιγιστικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «ετοιμάζουμε ένα σημαντικό συνέδριο, παραμένει το χρονοδιάγραμμα όπως το έχουμε σχεδιάσει. Στο συνέδριο θα δούμε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες αλλά και το κόμμα πώς θα λειτουργεί, γιατί και εκεί είχαμε προβλήματα. Θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο το συνέδριο όπως είχαμε πει εξαρχής. Δεν υπάρχει από κανέναν αμφισβήτηση του προγραμματισμού. Δεν με εκφράζει η ανάγνωση ότι το συνέδριο θα γίνει τώρα «πιο εύκολα» λόγω της αποχώρησης στελεχών και θέλω να το ξεκαθαρίσω: δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν αποχωρεί κάποιος από ένα κόμμα. Η χώρα μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές που αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο έλλειμμα της κυβέρνησής κυρίως στο ζήτημα της ασφάλειας αλλά και της οικονομίας. Χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση που και να βάζει άμυνα και να κάνει προτάσεις, δεν είναι καλό να αδυνατίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι καλό να φεύγει κόσμος και ειδικά στελέχη που δεν προσφέρει κανείς στο να γίνει καλύτερη η αξιωματική αντιπολίτευση. Έτσι και αλλιώς επειδή κρινόμαστε από τους πολίτες, τα εσωτερικά μας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αν δεν δώσουμε απαντήσεις στου πολίτες σε βασικά θέματα».






Για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Φάμελλος, σημείωσε πως, «ως πολίτης θα με ενδιέφερε τι κάνει ένα κόμμα για την ζωή μου και μετά ένα κόμμα που κάνει ό,τι μπορεί για τα ποσοστά του. Οι δημοσκοπήσεις είναι μία εικόνα της στιγμής. Έχουμε ένα έντονο εσωκομματικό πρόβλημα που απεικονίζεται και στην κοινωνία. Πρωτεύει ότι πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό που είναι η ευθύνη μας ως κόμμα. Η δική μας ύπαρξη δεν είναι προτεραιότητα, αλλά προτεραιότητα είναι η ύπαρξη της κοινωνίας και της οικονομίας. Έχουμε κόμματα που έχουν επαγγελματίες πολιτικούς και οικογενειοκρατία. Η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει σταματήσει να φαίνεται στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Δεν υποτιμώ την δημοκρατικότητα στην εκλογή. Πρέπει να ομολογήσω ότι έχουμε στοιχεία υποτίμησης δημοκρατικών θεσμών με τον κ. Μητσοτάκη. Έχουμε παραβίαση συντάγματος. Στηρίζουμε τη δικαιοσύνη για να δώσει απαντήσεις».

Διαβάστε επίσης:  Έξαλλη η Όλγα Γεροβασίλη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Κατασκευασμένες και ψευδείς οι διαρροές»