Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και ενωμένο θα νικήσει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη»

Νίκος Ανδρουλάκης Νίκος Ανδρουλάκης

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και ενωμένο θα νικήσει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του στη κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στη πλατεία της Παλιάς Βουλής. Μιλώντας σε δεκάδες κομματικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος μίλησε σε ενωτικούς τόνους και απέφυγε τις αιχμές και τις επιθέσεις εναντίον των υπολοίπων συνυποψηφίων.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στη ψηφοφορία της Κυριακής και περιέγραψε το όραμά του για μια σύγχρονη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη η οποία θα συνεχίσει τις νίκες κατά της κυβέρνησης.

«Στις 6 και 13 Οκτωβρίου κρίνεται το ήθος, το ύφος και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Το ερώτημα πια δεν είναι με ποιόν θα κυβερνήσετε, αλλά πότε θα κυβερνήσετε».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας τον απολογισμό των δυόμιση χρόνων στην ηγεσία του κόμματος επισήμανε τις πολιτικές επιτυχίες που κατάφερε το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση με τη πρόταση μομφής, την τεκμηριωμένη αντιπολίτευση για την ακρίβεια, την προάσπιση των θεσμών και τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας.

Ειδικότερη αναφορά έκανε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής όπου σχολιάζοντας τη πολιτική της κυβέρνησης για ήρεμα νερά με την Τουρκία άσκησε δριμεία κριτική. «Είναι ήρεμα νερά, κ. Μητσοτάκη ότι η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί, η «γαλάζια πατρίδα» μπήκε στα σχολικά βιβλία τη Τουρκίας και η προκλητικότητά της στην Κάσο; Και δεν αντιδράσατε;», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόσθεσε ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή, στιβαρή και πατριωτική εξωτερική πολιτική».

Διαβάστε επίσης:  Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ πια μπορεί να εκλέξει πρωθυπουργό»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. «Μαζί θα νικήσουμε, μαζί θα προχωρήσουμε », τόνισε χειροκροτούμενος.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο