Ρεύμα: Αισιόδοξος ο κ. Σκυλακάκης, η Ελλάδα κάνει την μετάβαση από τις οριζόντιες επιδοτήσεις χωρίς ακριβές τιμές

Ρεύμα: Αισιόδοξος ο κ. Σκυλακάκης, η Ελλάδα κάνει την μετάβαση από τις οριζόντιες επιδοτήσεις χωρίς ακριβές τιμές Ρεύμα: Αισιόδοξος ο κ. Σκυλακάκης, η Ελλάδα κάνει την μετάβαση από τις οριζόντιες επιδοτήσεις χωρίς ακριβές τιμές

Ο κ. Σκυλακάκης υποστηρίζει ότι η χώρα κάνει την μετάβαση από τις οριζόντιες επιδοτήσεις χωρίς ακριβές τιμές. «Με τις ΑΠΕ και άλλα μέτρα που θα πάρουμε, οι τιμές Ιανουαρίου θα είναι φθηνότερες ή στην ίδια περιοχή με τις επιδοτήσεις». Και για το 1,2 εκ. καταναλωτές που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό χαμηλότερες από την εποχή των επιδοτήσεων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα λειτουργήσει αρχές του έτους ενώ είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνει και νωρίτερα.

Ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε πολύ υγιές ότι οι καταναλωτές ψάχνουν τα τιμολόγια. «Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για κάτι που τους συμφέρει είναι η βάση του ανταγωνισμού. Όταν δεν ψάχνουν για την φθηνότερη τιμή δεν υπάρχει ανταγωνισμός».

Ο ανταγωνισμός λειτουργεί και στο σταθερό τιμολόγιο, αφού όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης για πρώτη φορά υπάρχει ένα πολύ οικονομικό «μπλε» τιμολόγιο (της ΔΕΗ) που σημαίνει ότι υπάρχει προσδοκία για χαμηλότερες τιμές το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο