Σάμος: Εντοπίστηκαν 18 αλλοδαποί και συνελήφθη ένας διακινητής μετά από καταδίωξη του λιμενικού

Λιμενικό Λιμενικό

Το βράδυ της Πέμπτης 03-10-2024, ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το Π.Λ.Σ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ. Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν σε χερσαία περιοχή βορειανατολικά της Σάμου, τους δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς (09 άνδρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ). Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια».

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης:  Καταδίωξη οχήματος στο Ζεφύρι - Τράπηκε σε φυγή ο οδηγός ο οποίος είχε καλάσνικοφ
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο