Πυρκαγιά στην Αττική: Δεκάδες ζώα σε δομές για ιατρική περίθαλψη και προστασία

Πυρκαγιά στην Αττική: Δεκάδες ζώα σε δομές για ιατρική περίθαλψη και προστασία Πυρκαγιά στην Αττική: Δεκάδες ζώα σε δομές για ιατρική περίθαλψη και προστασία
Πυρκαγιά στην Αττική: Δεκάδες ζώα σε δομές για ιατρική περίθαλψη και προστασία

Δεκάδες ζώα σε δομές για ιατρική περίθαλψη και προστασία μετά την πυρκαγιά στην Αττική.

Η καταστροφική φωτιά στην Αττική άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, τόσο σε περιουσίες όσο και σε φυσικό περιβάλλον και ζώα. Οι συνέπειες ήταν σοβαρές, με πολλούς ανθρώπους να χρειάζονται βοήθεια για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ εκατοντάδες ζώα διασώθηκαν από τις φλόγες.

Τα ζώα που διασώθηκαν, τόσο άγρια όσο και κατοικίδια, φιλοξενούνται τώρα σε πέντε διαφορετικές δομές φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές του νομού ενώ κάποια από αυτά έχουν επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες τους. Αυτές οι δομές παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα και περίθαλψη στα ζώα, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές καταφύγιο. Ωστόσο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, πολλά ζώα δεν κατάφεραν να σωθούν, υπογραμμίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα και το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η φωτιά.

Η υπεύθυνη του Dog Voice, Έλενα Δέδε μίλησε από το Παλαί Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται τα ζώα που διασώθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, NewsRoom, με τον Αντώνη Κρητικό και την Ναντίν Χαρδαλιά:




Διαβάστε επίσης:  Έφυγε από την ζωή ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών