Ποντίκια έφτιαξαν φωλιές στην πλατεία Συντάγματος – Πως το αντιμετωπίζει ο δήμος

Ποντίκια πλατεία Συντάγματος Ποντίκια πλατεία Συντάγματος

Κάνουν βόλτες ανάμεσα στους περαστικούς σκορπώντας τρόμο

Αποκρουστικές εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, την “βιτρίνα” της Αθήνας, καταγράφηκαν αποκλειστικά από κάμερα, με πρωταγωνιστές μεγάλους αρουραίους που κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της πόλης. Τα τρωκτικά ξεπροβάλλουν από κοντινά φρεάτια, έχοντας δημιουργήσει φωλιές γύρω από την πλατεία και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ οι περαστικοί παρακολουθούν το θέαμα με δυσπιστία.

Αυτή η εικόνα, σε μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της χώρας, είναι ντροπιαστική, ειδικά σε μια περίοδο που η κίνηση είναι αυξημένη λόγω των τουριστών. Οι σκηνές αυτές όχι μόνο αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να καθίσουν και να απολαύσουν την πλατεία, αλλά ακόμα και από το να περπατήσουν στην περιοχή μετά τη δύση του ήλιου.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς πρόσφατα η κακοκαιρία «Αθηνά» με τις έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσε πολλά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, φέρνοντας στην επιφάνεια και την παρουσία των τρωκτικών.




 

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.

19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό».

Διαβάστε επίσης:  Νεαροί χωρίς δίπλωμα έκαναν κόντρες σε Λιμανάκια και Σύνταγμα - 14 συλλήψεις από την τροχαίο (ΦΩΤΟ)

About The Author