Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η εφοπλίστρια Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου

Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου
Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Μαρτίνου, η γνωστή εφοπλίστρια και πρωτοπόρος της ελληνικής ναυτιλίας, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Η Αθηνά, που έμεινε γνωστή με το προσωνύμιο «Νουνού», είχε ιδρύσει τον ναυτιλιακό κολοσσό Thenamaris Ships Management το 1971 μαζί με τους γιους της, και είχε καταφέρει να αυξήσει τον στόλο της οικογένειας στα 36 πλοία μέχρι το 1975.

Αφοσιωμένη στη θάλασσα και στα πλοία για πάνω από 58 χρόνια, η Αθηνά Μαρτίνου αποτέλεσε μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ παρέδωσε τα ηνία στα παιδιά της το 1991. Μετά την αποχώρηση του γιου της Θανάση, που ίδρυσε την Eastern Mediterranean Maritime, και του Ανδρέα, που ίδρυσε τη Minerva Marine, ο γιος της Ντίνος ανέλαβε τη Thenamaris.

Η ίδια είχε περιγράψει την αγάπη της για τη θάλασσα, λέγοντας πως, ως Κεφαλλονίτισσα, μεγάλωσε βλέποντας πλοία στη Γλυφάδα και ονειρευόταν να κάνει τη δική της ναυτιλιακή επιχείρηση. Με την υποστήριξη του συζύγου της Ιωάννη και του γιου της Θανάση, η Αθηνά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, που δημιούργησε, αποτυπώνει την αγάπη και το πάθος της για τη θάλασσα και τη ζωή, ενώ η κληρονομιά της στη ναυτιλία παραμένει ζωντανή.

Η κηδεία της Αθηνάς Μαρτίνου θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο