Παγκόσμιο χάος στις πτήσεις μετά την τεχνική βλάβη της Microsoft: Προβλήματα και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (vid)

Παγκόσμιο χάος στις πτήσεις μετά την τεχνική βλάβη της Microsoft Παγκόσμιο χάος στις πτήσεις μετά την τεχνική βλάβη της Microsoft

Βλάβη σε κάποιες υπηρεσίες της Microsoft παραλύει σήμερα πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, την ώρα που ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε ότι λαμβάνει «μέτρα άμβλυνσης» μέχρι να διευθετήσει το πρόβλημα.

Αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν πτήσεις, ουρές αναμονής σχηματίστηκαν στα αεροδρόμια, προβλήματα αντιμετώπισαν η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση ABC, το βρετανικό δίκτυο Sky News, το χρηματιστήριο του Λονδίνου: εδώ και μερικές ώρες ο αριθμός των εταιρειών που αναφέρουν προβλήματα στη λειτουργία τους ή βλάβες αυξάνεται συνεχώς.

Σε μήνυμά της με τίτλο: «Υποβάθμιση υπηρεσίας», η Microsoft ανέφερε ότι οι χρήστες «ενδέχεται να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365».

Η Microsoft πρόσθεσε ότι κινητοποιείται «για τη διαχείριση αυτού του συμβάντος».

Περιορισμένες παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι επιπτώσεις στην επιχειρησιακή λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν διεθνώς σε πληροφοριακά συστήματα της Microsoft.

H Aegean

Ανάλογη είναι και η εικόνα σε ότι αφορά την Aegean. Η εταιρεία με ανακοίνωση της σημειώνει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ωστόσο επηρεάζονται ορισμένες υπηρεσίες του site που είναι διασυνδεδεμένες με υπηρεσίες τρίτων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το check in μέσω του site της Aegean πραγματοποιείται σε σύνδεση με το οποιαδήποτε αεροδρόμιο αφορά αυτό. Ως εκ τούτου εάν το αεροδρόμιο έχει πρόβλημα θα έχει πρόβλημα και ο επισκέπτης του site της Aegean.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Aegean αναφέρει: Η AEGEAN ενημερώνει ότι, όπως αποτυπώνεται και σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η δική μας επιχειρησιακή λειτουργία. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site μας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις μας από και προς αεροδρόμια, των οποίων η λειτουργία έχει επηρεασθεί. Οι επιβάτες μας μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:  ΣΟΚ στη Γλυφάδα: Ανήλικες μαθήτριες χτύπησαν 14χρονη - Αφού λιποθύμησε προσπάθησαν να τη γδύσουν

Sky Express: Κανονικα οι πτήσεις, δεν έχει επηρεαστεί η επιχειρησιακή λειτουργία

Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις της Sky Express, χωρίς να έχει επηρεαστεί η επιχειρησιακή της λειτουργία, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρχείχε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η SKY express, με αφορμή τα δημοσιεύματα εγχώριου και διεθνούς Τύπου αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί σε αεροπορικές εταιρείες λόγω προβλήματος σε πάροχο συστήματος, ενημερώνει το επιβατικό της κοινό ότι οι πτήσεις της πραγματοποιούνται κανονικά, και η επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας δεν έχει επηρεαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο