Κατηγορίες
Ελλάδα Επιλεγμένα

Επιστρέφουν 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι από τον Λίβανο

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο έφτασε 11.00 το πρωί στον Λίβανο, απογειώνεται αυτή τώρα, με 60 Έλληνες και Κύπριους πολίτες. Συγκεκριμένα πρόκειται για 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι που απεγκλωβίστηκαν από την Βηρυτό. Το αεροσκάφος αναμένεται να φτάσει περίπου στις 15.30 στην Ελευσίνα.

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.», ανέφερε σε ανάρτησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε ανακοινώσει προχθες στην πλατφόρμα Χ ότι είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του, Βασίλη Πάλμα και ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό και υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.

«Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.»

Exit mobile version