Τρεις νεκροί από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ – Κλειστά τα αεροδρόμια στη Φλόριντα

τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS), το μάτι του τυφώνα Ελέν έφτασε στην ξηρά στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ της βόρειας Φλόριντα στις 23:10 τοπική ώρα (06:10 ώρα Ελλάδας), όπως ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). Ο τυφώνας, που προηγουμένως είχε αναβαθμιστεί στην κατηγορία 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους έως 215 χιλιόμετρα την ώρα, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Η Helene, ως τυφώνας κατηγορίας 4, χτύπησε την περιοχή Big Bend της Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης, πριν εξασθενήσει καθώς κατευθυνόταν προς την ενδοχώρα την Παρασκευή, σύμφωνα με το NHC. Ο τυφώνας προκάλεσε επικίνδυνες καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, απειλώντας ζωές.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι στη Φλόριντα και άλλοι 475.000 στη Τζόρτζια έμειναν χωρίς ρεύμα το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης PowerOutage.us, και ο αριθμός αυξάνεται.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του τυφώνα Helene. Δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην κομητεία Wheeler της Τζόρτζια, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Ted Mercer στο CBS News, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στην περιοχή της Τάμπα όταν μια πινακίδα έπεσε πάνω στο όχημά του, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις.

Ο Ντε Σάντις δήλωσε ότι περίπου 3.500 Εθνοφύλακες είναι σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες. Πολλά αεροδρόμια έχουν κλείσει λόγω της καταιγίδας, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν σχεδόν 1.300 πτήσεις την Πέμπτη, σύμφωνα με την υπηρεσία FlightAware, με άλλες 600 πτήσεις να έχουν ήδη ακυρωθεί ως τις 3 π.μ.

Διαβάστε επίσης:  Χαλάζι στο μέγεθος μπάλας του τένις σαρώνει την Οκλαχόμα
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο