Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο στη Νότια Αφρική

Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο στη Νότια Αφρική Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο στη Νότια Αφρική

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην πόλη Μίντελμπουργκ, στη Νότια Αφρική όπου πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα 20 τραυματίστηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ένα τρένο σε ισόπεδη διάβαση κοντά στο χωριό Μαφούμπε. 

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μχουλέκο Χλένγκουα, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε τη σημασία της ασφάλειας των παιδιών.

Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις αστυνομικές και διασωστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο. Ένα σημαντικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι ο οδηγός του λεωφορείου εγκατέλειψε το σημείο μετά το συμβάν, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα. Ο μηχανοδηγός και οι επιβάτες του τρένου δεν υπέστησαν τραυματισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο τραγικό περιστατικό με μαθητές στη χώρα τον τελευταίο καιρό. Στις αρχές του μήνα, 12 μαθητές σκοτώθηκαν όταν το μίνιμπας στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά τονίζουν την ανάγκη για άμεση δράση και εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχων στη μεταφορά μαθητών.

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Χιονοπτώσεις ασυνήθιστης έκτασης στη Νότια Αφρική - ΒΙΝΤΕΟ