Ο Γενάρης του 2024 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως

Ο Γενάρης του 2024 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως Ο Γενάρης του 2024 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως

Ο Γενάρης του 2024 ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα καθώς ακολουθεί την τάση του 2023 που ήταν η θερμότερη χρονιά.

Σύμφωνα με το skynews, αυτό σημαίνει ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τους τελευταίους δώδεκα μήνες είναι 1,52 C πάνω από τον μέσο όρο της προβιομηχανικής περιόδου 1850-1900.

Περισσότερες από 190 χώρες δεσμεύτηκαν βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού το 2015 να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη σε «πολύ κάτω» από την άνοδο κατά 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής (CCCS) της ΕΕ Copernicus δήλωσε: «Το 2024 ξεκινά με έναν ακόμη μήνα που σπάει ρεκόρ. Όχι μόνο είναι ο θερμότερος Ιανουάριος που έχει καταγραφεί, αλλά μόλις βιώσαμε μια περίοδο 12 μηνών άνω του 1,5°C πάνω από την προβιομηχανική περίοδο αναφοράς. Οι ραγδαίες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας».

 

Διαβάστε επίσης:  Βόλος: Επιτέθηκε με ψαλίδι σε γιατρούς και ασθενείς
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο