Ισραηλινοί «μεταναστεύουν» στην Κύπρο

Ισραηλινοί «μεταναστεύουν» στην Κύπρο Ισραηλινοί «μεταναστεύουν» στην Κύπρο

Οι Ισραηλινοί καταφεύγουν, στην Κύπρο, στο νησί που απέχει μόλις 40 λεπτά πτήσης και φαίνεται ότι θα διαδραματίσει κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο εν μέσω αναταραχών στη Μέση Ανατολή, γράφει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, σκιαγραφώντας και τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην περιοχή.

«Περίπου 1.000 άνθρωποι φτάνουν κάθε μέρα», δήλωσε ο Arie Zeev Raskin, ο αρχιραβίνος του νησιού. «Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν φτάσει τώρα στην Κύπρο σε αναζήτηση ψυχικής ηρεμίας μετά από εκείνη την τρομερή ημέρα», είπε για τη φονική επίθεση των μαχητών της Χαμάς που οδήγησε στον θάνατο 1.200 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 240 άνθρωποι κρατούνται όμηροι και στη Λωρίδα της Γάζας εξελίσσεται νέα αιματοχυσία.

«Υπάρχουν ανύπαντρες μητέρες, τραυματισμένα παιδιά, άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν τον ήχο των ρουκετών που εκτοξεύονται κάθε μέρα. Τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, είτε πρόκειται για ένα κρεβάτι είτε για φαγητό είτε για προσωρινή στέγαση».

Στο μήνα που πέρασε από το ξέσπασμα της σύγκρουσης, όλο και περισσότερες οικογένειες έφτασαν στην Κύπρο, πολλές από αυτές ωθούμενες από τον φόβο των αντιποίνων μετά τη σφοδρή αντεπίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της Χαμάς στη Γάζα, όπου μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ αμέτρητοι είναι οι τραυματίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο