Διάγγελμα Νετανιάχου: «Έχουμε καθήκον να απαντήσουμε στο Ιράν»

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Έχουμε καθήκον να απαντήσουμε στο Ιράν» Διάγγελμα Νετανιάχου: «Έχουμε καθήκον να απαντήσουμε στο Ιράν»
epa10885371 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the Israeli government's weekly cabinet meeting at the prime minister's office in Jerusalem, 27 September 2023. EPA/ABIR SULTAN / POOL

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται για άλλη μια φορά στο χείλος μιας ευρύτερης και καταστροφικής σύγκρουσης καθώς όπως όλα δείχνουν η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν ενδέχεται να σημειωθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Μέση Ανατολή, Σταύρος Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός έχει καταθέσει την πρότασή του στην πολιτική ηγεσία για ένα χτύπημα που θα είναι σκληρό θα ελαχιστοποιεί τα ρίσκα αλλά θα είναι μια ευκαιρία για να τιμωρηθεί το Ιράν.

Στο μεταξύ καθώς πυκνώνουν οι αναφορές ότι ένα χτύπημα επίκειται άμεσα, στο Ισραήλ έφτασε και ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) στρατηγός Μάικλ Κουρίλα με την παρουσία του να μην θεωρείται καθόλου τυχαία.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου, σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τους πολίτες του Ισραήλ επανέλαβε την απόφασή του για απάντηση στο Ιράν για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση στις πόλεις και τους πολίτες της, ούτε καν το Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του. «Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις — και θα το κάνουμε».

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:  Ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο - Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι μπορεί να έχουν εκτοπιστεί
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο