Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με τους 7 νεκρούς στο Τελ Αβιβ

Χαμάς - Επίθεση Ισραήλ Χαμάς - Επίθεση Ισραήλ

Οι ένοπλες ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμάς ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη του Τελ Αβίβ, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός Έλληνα υπηκόου, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι δύο δράστες της επίθεσης, Μοχάμαντ Μεσέκ και Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, ήταν μέλη της. Στην επίθεση, που σημειώθηκε σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, σκοτώθηκαν επτά άτομα και τραυματίστηκαν 16 άλλοι από τους πυροβολισμούς των δύο Παλαιστινίων.

Η τρομοκρατική επίθεση με αυτόματο όπλο και μαχαίρι σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, από τους δύο ένοπλους, τους οποίους κατονόμασε νωρίτερα το Ισραήλ. .

Οι δύο δράστες, τους οποίους εξουδετέρωσαν περαστικοί κάνοντας χρήση των προσωπικών τους όπλων, άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατονομάστηκαν τα έξι από τα επτά θύματα
Νωρίτερα οι ισραηλινές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα έξι εκ των επτά θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, μεταξύ των οποίων και εκείνο του 26χρονου Έλληνα, Ιωνά Καρούση.

Πρόκειται για τους Ρέβιταλ Μπρονστέιν, 24 ετών, από το Μπατ Γιαμ, Ίλια Νοζάντζε, 42, υπήκοος Γεωργίας, Σαχάρ Γκόλντμαν, 30 από το Λοντ, Ινμπάρ Σεγκέβ Βίγκντερ, 33 ετών, Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών και ο Έλληνας, Ιωνάς Καρούσης. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ταυτότητα ενός ακόμη θύματος.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:  Διαγράφεται και από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάριος Σαλμάς
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο