Συναγερμός στην ΕΥΠ – Ρώσος νοσηλεύεται μετά από τροχαίο σε ελληνικό νοσοκομείο, εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσής του με την Wagner

Συναγερμός στην ΕΥΠ - Ρώσος νοσηλεύεται μετά από τροχαίο σε ελληνικό νοσοκομείο Συναγερμός στην ΕΥΠ - Ρώσος νοσηλεύεται μετά από τροχαίο σε ελληνικό νοσοκομείο

Ο εντοπισμός του Ρώσου υπηκόου A.L., ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο της Βούλας μετά από τροχαίο ατύχημα, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. Το περιστατικό προκάλεσε την προσοχή των αρχών καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι τύπου WALTHER P-22 και μια κάρτα «συνόδου ασφαλείας» με την ένδειξη «WAGNER GROUP», που συνδέεται με τον ρωσικό μισθοφορικό στρατό.

Η αναφορά στην Wagner Group, η οποία έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη για τις στρατιωτικές της δραστηριότητες σε διάφορες συγκρούσεις, οδήγησε στην εμπλοκή της ΕΥΠ, η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν. Ωστόσο, πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο A.L. πιθανότατα δεν έχει σχέση με την αυθεντική Wagner Group, αλλά ανήκει σε μια ομάδα που ασχολείται με την ιδιωτική ασφάλεια στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία ενός Έλληνα.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άλλες συνδέσεις που να απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Μαζί του στη μοτοσικλέτα τη στιγμή του τροχαίου και στο νοσοκομείο ήταν ακόμη ένα άτομο ρωσικής καταγωγής, που είχε πάνω του μόνο ένα κινητό τηλέφωνο με 2 κάρτες sim. Επίσης, η μοτοσικλέτα που ενεπλάκη στο τροχαίο και οδηγούσε ο A.L. ανήκει σε έναν 19χρονο ομογενή από τη Ρωσία και μάλιστα είναι ιδίου τύπου με αυτές που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα σε τουλάχιστον δύο σπίτια στην Αττική δεν προέκυψε κάποιον επιπλέον εύρημα, αλλά πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση που απασχολεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ πλέον. Στο κάδρο μπήκε κι ένας ακόμη Ρώσος, ο οποίος επιχείρησε να επισκεφτεί τον A.L. στο νοσοκομείο, αλλά οι αστυνομικοί που τον φρουρούν δεν του επέτρεψαν την είσοδο.

Διαβάστε επίσης:  Αφίδνες: Απομακρύνθηκε από τις γραμμές το δέντρο - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα τρένα

About The Author