Δικογραφίες σε βάρος έξι ανδρών για κλοπές από καταστήματα – Πάνω από 10.000 ευρώ η λεία τους

Διάρρηξη - Κλοπή Διάρρηξη - Κλοπή
Διάρρηξη - Κλοπή

Μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών που σημειώθηκαν σε επιχειρήσεις στην περιοχή. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για κλοπές και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος έξι Ελλήνων ανδρών, των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στα εξής περιστατικά:

  • Ένας από τους κατηγορούμενους διέπραξε δύο κλοπές στην Αιγιαλεία, στις 12 και 3 Φεβρουαρίου 2024 (μία τετελεσμένη και μία απόπειρα). Στην πρώτη περίπτωση, έκλεψε 300 ευρώ από την τσάντα γυναίκας σε ιατρικό κέντρο, ενώ στη δεύτερη αποπειράθηκε να εισέλθει σε επιχείρηση, χωρίς να κλέψει κάτι.
  • Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, δρώντας από κοινού, διέπραξαν δύο κλοπές (μία τετελεσμένη και μία απόπειρα) από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024. Μετέβησαν με αυτοκίνητο σε εργοστάσιο στην Αιγιαλεία, το οποίο διέρρηξαν, αφαιρώντας καταγραφικό μηχάνημα και ποσότητα χάλκινων καλωδίων αξίας 10.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές ίσης αξίας. Στις 9 Μαρτίου 2024, αποπειράθηκαν ξανά να εισέλθουν στο ίδιο εργοστάσιο για να κλέψουν καλώδια, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας (παράρτημα Αιγίου), ενώ κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης των εγκλημάτων.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο