H «Ομπρέλα» για την «πολιτική κακοκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αποχωρήσεις

H «Ομπρέλα» για την «πολιτική κακοκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αποχωρήσεις H «Ομπρέλα» για την «πολιτική κακοκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αποχωρήσεις

Ο κύβος ερρίφθη, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και ο οδικός χάρτης έχει χαραχθεί από την «Ομπρέλα» για την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κάλυψη του χώρου μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα με νέα πολιτική κίνηση σε δεύτερο χρόνο.

Αυτό που διαβεβαιώνουν τα στελέχη της «Ομπρέλας» είναι ότι «μετά το Σαββατοκύριακο της ΚΕ ξημερώνει μια άλλη Δευτέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αποχώρηση είναι δεδομένη και ανεπίστρεπτη και, παρά το οργιώδες παρασκήνιο, είναι αδύνατο να φανταστεί ή να εμπνευστεί κάποιος τρόπο με τον οποίο μπορεί να ανατραπεί αυτή η πορεία.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΩΤΙΑ 1300 ΣΤΕΛΕΧΩΩΝ 

Κείμενο προβληματισμού για τον προσανατολισμό και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν περίπου 1.300 στελέχη του κόμματος, με φόντο τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις.

Το κείμενο, το οποίο επιγράφεται «Διέξοδος Αριστερά», επισημαίνεται πως «ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», όπως και ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί, να φεύγει». Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των «από κάτω», αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί».

Διαβάστε επίσης:  Αυξημένα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ στην Αθήνα την Δευτέρα 23/09 για το διεθνές συνέδριο δίωξης ναρκωτικών