Κατά μέτωπο επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου – ανακαλεί τον Τούρκο πρέσβη από το Τελ Αβίβ

Κατά μέτωπο επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου - ανακαλεί τον Τούρκο πρέσβη από το Τελ Αβίβ Κατά μέτωπο επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου - ανακαλεί τον Τούρκο πρέσβη από το Τελ Αβίβ

Νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά την πτήση επιστροφής από την Αστάνα στην Άγκυρα επανέλαβε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να γίνει εγγυήτρια δύναμη στη Γάζα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, σύμφωνα με το Skai.gr, αναφερόμενος στο θέμα της Παλαιστίνης ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Μιλάμε για το θέμα της εγγύησης συνεχώς από τη στιγμή που ξεκίνησαν αυτά τα γεγονότα. Είπαμε: Εάν το καθήκον της εγγυήτριας χώρας έρθει στην Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να το αναλάβουμε, μπορούμε να είμαστε εγγυήτρια χώρα. Στην Κύπρο, η Ελλάδα μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, η Αγγλία μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, και αν η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα, γιατί να μην υπάρχει παρόμοια δομή στη Γάζα; Τι πιο φυσικό από το να είναι η Τουρκία εγγυήτρια χώρα στη Γάζα; Μπορούμε λοιπόν να αναλάβουμε και εκεί τον ρόλο της εγγυήτριας χώρας. Τα γεγονότα θα δείξουν τι μορφή θα πάρει αυτό, ο χρόνος θα δείξει».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο Ερντογάν είπε: «Δεν έχω καμία επαφή αυτή τη στιγμή. Ο πρόεδρός μας της MİT Ιμπραήμ Καλίν συναντά την ισραηλινή πλευρά. Φυσικά, διαπραγματεύεται και με την Παλαιστίνη και τη Χαμάς. Επιτρέψτε μου να σας το πω αυτό, ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον κάποιος με τον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε. Τον διαγράψαμε και τον πετάξαμε».

Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ για τη Γάζα

Την ίδια στιγμή η Τουρκία αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για διαβουλεύσεις σχετικά με την απόρριψη εκ μέρους του Ισραήλ των εκκλήσεων για κατάπαυση του πυρός και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά αμάχων στη Γάζα, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν «για διαβουλεύσεις» σε απάντηση για το γεγονός ότι «η ισραηλινή πλευρά δεν αποδέχεται εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και δεν επιτρέπει την αδιάλειπτη και συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε.

 

 

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο