Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δεν έχω πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

ΔΕΘ Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΘ Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» λύνοντας έτσι τον «γρίφο» των ημερών περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο στρατός δεν άργησε να παρέμβει στη Θεσσαλία και αποκάλυψε πως η ΕΜΥ θα ενταχθεί στην Πολιτική Προστασία, κάνοντας λόγο για επανασχεδιασμό και αναβάθμιση του συγκεκριμένου υπουργείου.

«Κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει αυτό που συνέβη. Ακριβώς γιατί δεν το είχαμε ξαναδεί. Το πρωτόκολλο που αφορά το μήνυμα 112 σε περίπτωση πλημμυρών είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο των πυρκαγιών. Έχει διακινηθεί ένα ψέμα ότι ο στρατός άργησε να παρέμβει. Συμφωνήσαμε ότι τα ελικόπτερα θα πετάξουν όταν θα ήταν απόλυτα ασφαλές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλόπιστος συμπολίτης μας που να αμφιβάλλει ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και χτυπά και την πατρίδα μας. Γι’ αυτό θέλω να τονίσω ότι αναδείξαμε το ρόλο της Πολιτικής Προστασίας. Αυτό το πρόβλημα ήρθε για να μείνει και γι’ αυτό απαιτείται συστράτευση. Το είδαμε στην πράξη ότι μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας δεν πλημμύρισαν, δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στα έργα που έγιναν, δεν είμαι ειδικός. Αλλά για αυτό επιμένω να ξαναδούμε τη διαχείριση των υδάτων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης:  Προς διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς - Παραπέμπεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο