Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη προσέλευση στην κάλπη – Ψήφισαν 65.671 πολίτες μέχρι τις 11.00 το πρωί

Εκλογές Πασοκ Εκλογές Πασοκ

Οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής, 6 Οκτωβρίου 2024, με έξι υποψηφίους να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος.

Οι υποψήφιοι είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι ζητούν την υποστήριξη των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 9 το πρωί είχαν ήδη ψηφίσει 18.000 άτομα. Σε σύγκριση με την ίδια χρονική στιγμή στις εκλογές του 2021, η συμμετοχή παρουσιάζεται αυξημένη κατά 31%.

Επίσης… σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη έναντι 50.972 το 2021. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμμετοχή σε σχέση με τη διαδικασία του 2021 είναι αυξημένη κατά 29%. 

Η ψηφοφορία, που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, με πιθανή παράταση σε περίπτωση υψηλής συμμετοχής, όπως είχε συμβεί και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των ψηφοφόρων θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) στις 11 το πρωί.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, αλλά και όσοι πολίτες άνω των 16 επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ανήκουν σε άλλο κόμμα. Για να ψηφίσουν, οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλουν 3 ευρώ και να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (όπως δίπλωμα οδήγησης).

Διαβάστε επίσης:  Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης - «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο