Θεσσαλονίκη: Κλοπή τσάντας με διαμαντένια αλυσίδα και κοσμήματα αξίας 70.000€

Κλοπή Κλοπή

Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρεις άνδρες το βράδυ της Δευτέρας, οι οποίοι έκλεψαν ένα τσαντάκι με αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 70.000 ευρώ από έναν 54χρονο άνδρα, μέσα σε κατάστημα ρούχων στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια τον εκβίαζαν για να του το επιστρέψουν.

Το περιστατικό συνέβη σε κατάστημα της οδού Τσιμισκή, όταν ο 54χρονος, υπήκοος Ισραήλ, δοκίμαζε ρούχα. Ένας από τους τρεις δράστες εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και αφαίρεσε το τσαντάκι, το οποίο περιείχε 500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας άνω των 40.000 ευρώ, διαμάντια και κλειδιά αυτοκινήτου.

Λίγες ώρες μετά την κλοπή, οι δράστες επικοινώνησαν με το θύμα και ζήτησαν χρηματικό ποσό για να του επιστρέψουν το τσαντάκι, έχοντας βρει τα στοιχεία του από τα έγγραφα που υπήρχαν μέσα. Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία οργάνωσε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι δύο άνδρες, 45 και 44 ετών, από την Αρμενία και ένας 43χρονος από τη Γεωργία. Το τσαντάκι βρέθηκε και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του, ενώ οι δράστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπή και εκβιασμό και οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με δίκυκλο – Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός της μηχανής
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο