Υπόθεση ξυλοδαρμού 14χρονης: Σοκάρει ηχητικό μύνημα με απειλές που δέχεται – Αυτεπάγγελτη έρευνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Υπόθεση ξυλοδαρμού 14χρονης Υπόθεση ξυλοδαρμού 14χρονης
Τα ηχητικά ντοκουμέντα με νέες απειλές κατά της 14χρονης, καθώς και μηνύματα όπως αυτό, όπου μια από τις εμπλεκόμενες προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ξυλοδαρμό της:

«Και δεν ήμουν μόνη, ξέρετε, υπήρχε και ομάδα. Αλλά είστε τόσο περιορισμένοι στο μυαλό που δεν το καταλαβαίνετε. Και να σας πω κάτι; Το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε»,

έχουν πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων στα social media. Χρήστες στοχοποιούν συγκεκριμένα κορίτσια, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, τηλέφωνα και διευθύνσεις σπιτιών τους, συνοδεύοντας τις αναρτήσεις με απειλές για λιντσάρισμα.




Αυτεπάγγελτη έρευνα ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»

Διαβάστε επίσης:  Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρή μία 52χρονη και δύο τραυματίες έπειτα από φρικτό τροχαίο
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο