Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση του μαθητή σε διευθυντή Γυμνασίου στο Ηράκλειο – Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 συλληφθέντες του Λαυρίου

Βία ανηλίκων Βία ανηλίκων

Επίθεση από μαθητή της Β’ Γυμνασίου δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής (27/09), διευθυντής Γυμνασίου στο Ηράκλειο, την στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του, κατευθυνόμενος προς το σχολείο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το επεισόδιο συνέβη όταν ο ανήλικος ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών, που χθες είχαν κλείσει το σχολείο. Ο ανήλικος, εμφανίστηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας ενώπιον των αστυνομικών αρχών, όπου και σύμφωνα με το cretalive.gr, φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος και να δήλωσε «συγγνώμη» για την πράξη του.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου δεν είχε τη πρόθεση να υποβάλει μήνυση σε βάρος του ανήλικου, ωστόσο ο εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπάγγελτα.

Μετά το επεισόδιο ο διευθυντής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Φέρει εκδορές στο αριστερό χέρι και πόδι καθώς και μώλωπες στο δεξί χέρι του.




«Μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, στη μύτη, με έριξε κάτω»

Όπως είπε ο ίδιος ο διευθυντής, περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκε: «Ο μαθητής με περίμενε στις 8:00 – 8:05 έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας εγώ από το αυτοκίνητο, κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου λέγοντας “γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;”. Με χτύπησε, με έσπρωξε, μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, στη μύτη, με έριξε κάτω».

«Ευτυχώς ήταν κι άλλοι μπροστά και τον απέτρεψαν από τα χειρότερα» πρόσθεσε ο διευθυντής.




Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 συλληφθέντες του αιματηρού επεισοδίου στο Λαύριο

Με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 ανήλικοι που συνελήφθησαν για το αιματηρό επεισόδιο έξω από το ΕΠΑΛ στο Λαύριο. Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του ενήλικα συλληφθέντα για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, και παραπέμπεται να δικαστεί στο αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:  Μενίδι: Ξυλοκόπησαν ανήλικο και του έκλεψαν το ρολόι, 4 συλλήψεις - "Σε παρακαλώ, σταμάτα να με χτυπάς, ζαλίζομαι"

«Τα παιδιά από την Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50άρια αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας, αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Οι περιγραφές εκείνων που ήταν μπροστά και είδαν μέσα σε δευτερόλεπτα τα αγόρια να πιάνονται στα χέρια είναι σοκαριστικές.

«Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στο δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί αλλά μέχρι να βγούμε έξω είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Πριν από λίγες ημέρες, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά ανάμεσα σε παιδιά από αυτές τις δύο ομάδες. «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο