Διαγράφεται και από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάριος Σαλμάς

Μάριος Σαλμάς Μάριος Σαλμάς

Διεγράφη Και από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος νωρίτερα αποπέμφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της διαγραφής Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ

Η διαγραφή του κ. Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ επικυρώθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιστολή διαγραφής του Μάριου Σαλμά ανακοινώθηκε στην ολομέλεια και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μένει με 156 βουλευτές.

O ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παρέμεινε περίπου για ένα λεπτό στην αρχή της συνεδρίασης. Αποχωρώντας μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής λέγοντας: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει, γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς. Τότε είναι τιμή μου.  Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεχτο. Αν όμως, ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται, το γεγονός ότι η παρουσία μου, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό  του υπουργείου Τουρισμού, όπου σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω, ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές, αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Διαβάστε επίσης:  Έκλεψαν 30 νέα laptop – Μπήκαν σαν κύριοι σε δύο υπουργεία στο κέντρο της Αθήνας