Πέθανε ο κορυφαίος ερευνητής και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος

Φώσκολος καθηγητής Πανεπιστημίου Φώσκολος καθηγητής Πανεπιστημίου

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα των Χανίων έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του διακεκριμένου καθηγητή Αντώνη Φώσκολου.

Ο Αντώνης Φώσκολος γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1930. Σπούδασε στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, προσελήφθη στο Ινστιτούτο Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου του Καναδά, όπου εργάστηκε στην έρευνα υδρογονανθράκων σε διάφορες περιοχές του Καναδά.

Το 1986 έγινε καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ συνέχισε να είναι ομότιμος επιστημονικός ερευνητής στο Ινστιτούτο. Δίδαξε μαθήματα όπως «Ανόργανη και Οργανική Γεωχημεία» και «Οργανική Πετρογραφία των Ιζηματογενών Πετρωμάτων». Επιπλέον, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος σε ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ.

Είχε 84 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με Citation Index of 338, 47 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και την Αμερική, και 14 τεχνικές εκθέσεις για ΔΕΠ – ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Καθηγητής Πανεπιστημίου εκβίαζε ερευνητές για χρήματα, στη Θεσσαλονίκη