Παρ’ ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων έξω από την Αθήνα

Παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων έξω από την Αθήνα Παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων έξω από την Αθήνα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό με παραλίγο μετωπική σύγκρουση δύο τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, λίγο έξω από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις σε σημείο με μονή γραμμή, πριν τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων, μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια.

Η παραλίγο τραγωδία προκλήθηκε από λάθος του ρυθμιστή κίνησης του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), ο οποίος θεώρησε ότι η αμαξοστοιχία 1210, που κατευθυνόταν από Αθήνα προς Αεροδρόμιο, είχε ήδη περάσει τη μονή γραμμή. Έτσι, έδωσε άδεια στην αμαξοστοιχία 1307, που ερχόταν από Κιάτο, να συνεχίσει την πορεία της.

Τα δύο τρένα, γεμάτα επιβάτες, βρέθηκαν σε πορεία σύγκρουσης με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα. Ευτυχώς, η σύγκρουση αποφεύχθηκε χάρη στην τύχη και στα γρήγορα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας 1210, ο οποίος άκουσε τυχαία από τον ασύρματο τη συνομιλία μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας 1307, αποτρέποντας έτσι το μοιραίο.

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Επίθεση με μολοτόφ στο κέντρο της Αθήνας- Ελαφρά τραυματίας αστυνομικός