Φωτιά Αττική: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Τι λένε οι Μετεωρολόγοι;

Γεωργιάδης για φωτιά στον Βαρνάβα: Δύο πολίτες προληπτικά στο νοσοκομείο Γεωργιάδης για φωτιά στον Βαρνάβα: Δύο πολίτες προληπτικά στο νοσοκομείο
Γεωργιάδης για φωτιά στον Βαρνάβα: Δύο πολίτες προληπτικά στο νοσοκομείο

Πάνω από 24 ώρες μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Βαρνάβα. Η πυρκαγιά έχει διανύσει απόσταση πάνω από 30 χλμ, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά και καμένα σπίτια.  

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική η φωτιά στην Αττική δεν παρουσιάζει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και την λίμνης του Μαραθώνα.

Η εικόνα στο σύνολο της πύρινης περιμέτρου είναι βελτιωμένη, ωστόσο παραμένουν τρία μεγάλα μέτωπα σε εξέλιξη, τα οποία εξελίσσονται σε κατοικημένες περιοχές, ή κοντά σε αυτές. Πρόκειται για την περιοχή της Πεντέλης (Νέα Πεντέλη και Νταού Πεντέλης, τον Γέρακα, όπου ξέσπασε μέτωπο στη Ραπεντώσα και στα Άνω Βριλήσσια, όπου οι φλόγες έφτασαν στην κορυφογραμμή της Πεντέλης, περνώντας ακόμη και μέσα από τον περίμετρο του Αστεροσκοπείου. Στην προσπάθεια κατάσβεσης στο σημείο, τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ.

Εστίες υπάρχουν και στον Μαραθώνα, δίπλα στη λίμνη και στο Άνω Σούλι, όπου σημειώθηκε αναζωπύρωση.

Ένα μεγάλο πρόβλημα στο οποίο οι πυροσβέστες καλούνται να βρουν λύσεις, είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες σε μία τόσο μεγάλη περίμετρο του μετώπου, οι οποίες μπορούν να εξελιχθούν σε νέες μεγάλες εστίες λόγω των ανέμων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι άνεμοι στην περιοχή της Αττικής θα εξασθενήσουν στη διάρκεια της νύχτας, από το πρωί ωστόσο θα ενισχυθούν εκ νέου έως και στα έξι μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τρίτη το βράδυ, ενώ την Τετάρτη θα κυμανθούν στα 2-3 μποφόρ. Από την Πέμπτη αναμένουμε εκ νέου ενίσχυση των ανέμων.

Διαβάστε επίσης:  Σύλληψη 66χρονου από την ΔΙΑΣ: Παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο και πλαστογραφούσε