Διαφωνίες στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα εσωστρέφειας και εσωκομματικής αντιπαράθεσης εν μέσω της συνεχιζόμενης αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, συνεδρίασε το πολιτικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο για κλίμα τοξικότητας, ενώ αποτιμώντας το δικό του έργο ανέφερε ότι επί προεδρίας του το ΠΑΣΟΚ βγήκε από το “τέλμα”, καλώντας ταυτόχρονα τα στελέχη του κόμματος να “μην γκρεμίσουν ό,τι χτίσαμε”.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που οδήγησε το κόμμα σε εσωκομματική κρίση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας την αυτοκριτική του, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ οι Πέτρος Ευθυμίου, Παύλος Γερουλάνος και Μανώλης Χριστοδουλάκης έθεσαν θέμα αρχηγού, ζητώντας εκλογές από τη βάση άμεσα. Σημειώνεται ότι εκλογές από τη βάση έχει ζητήσει και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σκληρή κριτική στον κ. Ανδρουλάκη άσκησε και η Νάντια Γιννακοπούλου, η οποία κάλεσε εκ νέου σε εκλογές από τη βάση για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά “να μπορέσουμε να ενώσουμε και να ηγεμονεύσουμε στο χώρο της Κεντροαριστεράς”.

Οι αποφάσεις μετατίθενται πλέον στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr

About The Author