Η Ιαπωνία δίνει μάχη με τους μετασεισμούς – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Η Ιαπωνία δίνει μάχη με τους μετασεισμούς - ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ Η Ιαπωνία δίνει μάχη με τους μετασεισμούς - ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Fumio Kishida, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν εγκλωβιστεί σε έναν “αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο” για τη διάσωση επιζώντων.

Την Τρίτη, ο κ. Κισίντα δήλωσε επίσης ότι περίπου 3.000 διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν σε τμήματα της χερσονήσου Νότο. Οι έρευνες ελικοπτέρων έδειξαν πολλές πυρκαγιές και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Η πόλη Wajima, στο βόρειο άκρο του Noto, έχει αποκοπεί από χερσαίες οδούς.

Ο ιαπωνικός στρατός μοιράζει προμήθειες, όπως τρόφιμα, νερό και κουβέρτες, για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι 57.360 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Δεκάδες χιλιάδες γεύματα παραδίδονται σε όλη την πληγείσα περιοχή.

Οι μετασεισμοί συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας και της Τρίτης. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Γιοσιμάσα Χαγιάσι προειδοποίησε τον κόσμο να “είναι σε επιφυλακή” για περισσότερους σεισμούς “έντασης έως και 7” την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο νομός Ισικάουα επλήγη από 155 σεισμικές δονήσεις από χθες στις 16:00 ως σήμερα στις 09:00 (02:00 ώρα Ελλάδας). Οι περισσότερες είχαν μέγεθος μεγαλύτερο από τους 3,0 βαθμούς, κατά την ίδια υπηρεσία.

 

Διαβάστε επίσης:  Αθήνα: Συναγερμός και αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο