Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα

Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα

 

Για καταστροφή το επόμενο διάστημα φέρεται να προειδοποιεί το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock) όπως γράφει η «Mirror», αφότου το 2023 σημαδεύτηκε από πολέμους, φυσικές καταστροφές, πολιτικές διαμάχες και πολλά άλλα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβολική συσκευή δημιουργήθηκε εν μέρει από επιστήμονες και μηχανικούς που βοήθησαν στο περίφημο έργο του Μανχάταν το 1947. Αφού κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε ο κόσμος στο τέλος του κόσμου (Doomsday).

Όπως αναφέρει η «Mirror» οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, με τα μεσάνυχτα να αντιπροσωπεύουν το σημείο στο οποίο η Γη γίνεται ακατοίκητη. Ενημερώνεται ετησίως από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Σικάγο, το Bulletin of Atomic Scientists και το ρολόι παρακολουθεί τις αποκαλυπτικές απειλές που προκύπτουν από γεωπολιτικές εντάσεις, την κλιματική κρίση και όπλα μαζικής καταστροφής.

 

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο