Παγωμάρα στο Βερολίνο με τον Ερντογάν

Ψυχρή ήταν ατμόσφαιρα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ανάκτορο Bellevue αν κρίνει κανείς από το όσα σχολιάζουν τα  γερμανικά ΜΜΕ, αλλά και οι ίδιες οι φωτογραφίες. Η ψυχρή ατμόσφαιρα απεικονίζει και τις ψυχρές διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών.

Για «παγωμένη υποδοχή» για τον Ερντογάν και για μια «γρήγορη χειραψία» στο ανάκτορο έκανε χαρακτηριστικά η Bild.

Ο Ερντογάν έφτασε στα κεντρικά γραφεία του Ομοσπονδιακού προέδρου με 20 λεπτά καθυστέρηση – αλλά έφυγε μια ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο τονίζεται.

Ερντογάν

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Στάινμαγιερ, δείχνοντας βλοσυρός, καλωσόρισε τον Τούρκο πρόεδρο και πόζαραν και οι δύο στους φωτογράφους. Ο Ερντογάν υπέγραψε τότε το βιβλίο επισκεπτών. Μετά από λίγα λεπτά, η συνάντηση μπροστά στις κάμερες ολοκληρώθηκε.

Δεν υπήρχαν εναγκαλισμοί, και δεν ανταλλάχθηκαν ευχάριστες κοινοτοπίες, τα βλέμματα Ερντογάν και Στάινμαγιερ ήταν σοβαρά, τονίζει η Bild.

Αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με τον οποίο έχει κανονιστεί δείπνο στην Καγκελαρία. Θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον Τύπο.

Πηγή: skai.gr


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use