Τραγωδία στα Τέμπη – Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Θα σηκώσουμε το παραμικρό συντρίμμι, για να βρούμε όλους τους συνανθρώπους μας

Στην έκτακτη εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρόσωπο με Πρόσωπο» για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.
Αρτοποιός Τέμπη Αρτοποιός Τέμπη

Στην έκτακτη εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρόσωπο με Πρόσωπο» για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Επίσημα μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, είχαμε 38 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Αργότερα ανασύρθηκαν από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης άλλα τέσσερα πτώματα. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός είναι 42 νεκροί. Στα πιο πίσω βαγόνια, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να πήδηξαν από το τρένο και επειδή έμεναν κοντά στην περιοχή της Λάρισας να έφυγαν με ίδια μέσα και αυτό να μην είναι καταγεγραμμένο. Αυτή είναι μια σοβαρή παράμετρος. Επίσης, στις 10 το βράδυ, το ταμείο που κόβει τα εισιτήρια στη Λάρισα, κλείνει. Το δρομολόγιο που έκανε το τρένο ήταν μετά τις 11 άρα μπήκαν άτομα, ή δεν ξέρω πόσα ακριβώς άτομα μπήκαν, μετά τις 10 το βράδυ», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αρτοποιός, 57 τραυματίες νοσηλεύονται. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Ένα έκτο λεωφορείο με 20 επιβάτες πήγε στη Λάρισα και 8 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη. «Εδώ λοιπόν το άθροισμα – 336 άνθρωποι – μας δημιουργεί ένα προβληματισμό, διότι δεν ξέρουμε πόσοι άνθρωποι έχουν κατέβει από το τρένο. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δεσμευτούμε πως θα σηκώσουμε το παραμικρό συντρίμμι, το παραμικρό μέταλλο, ώστε να καταστίσουμε σαφές πως έχουμε βρει όλους τους συνανθρώπους μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη: Υπάρχουν συστήματα ασφαλείας για να αποφευχθούν τέτοιες τραγωδίες λέει Ιταλός καθηγητής

Έπαθε ανακοπή πάνω στο τιμόνι και κατέληξε σε παρκαρισμένα οχήματα

Ο μοιραίος διάλογος μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use