Εφίαλτης δίχως τέλος στη Γάζα για τις έγκυες και τα νεογνά

Δεν έχουν τέλος οι τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι έγκυες και τα νεογνά στη Λωρίδα της Γάζας. 

«Δεν θα έπρεπε να γεννάμε υπό αυτές τις συνθήκες», δηλώνει η μητέρα του η Φάντουα Κούλαμπ που έφυγε από το σπίτι της στη Ράφα για να εγκατασταθεί με την οικογένειά της σε ένα σχολείο του ΟΗΕ σε αυτή την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Εκεί ελπίζει να γλιτώσει από τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ, το οποίο βομβαρδίζει ασταμάτητα τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, κυρίως αμάχους.

«Η γέννησή του ήταν η πιο δύσκολη εμπειρία της ζωής μου», διηγείται η Κούλαμπ που δηλώνει αποκαμωμένη και ανίκανη να προστατεύσει τα παιδιά της.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους περισσότερα από 4.500 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, έξι πρόωρα νεογνά πέθαναν τις τελευταίες ημέρες λόγω της έλλειψης ηλεκτροδότησης στα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, που πλήττεται περισσότερο από τις συγκρούσεις.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use